Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PFA vor beneficia de o indemnizaţie fixă pe perioada stării de urgenţă

Persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale sau familiale care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgenţă.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2020 - 12:46

Într-o postare pe facebook, şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, susţine că în Ordonanţa de urgenţă 30/2020 este prevăzută categoria de beneficiari denumită ‘alţi profesionişti’ care se referă, de fapt, la cei care lucrează cu alte forme de angajare decât contractul individual de muncă.

El afirmă că indemnizaţia poate fi primită indiferent dacă aceştia au contribuit sau nu la fondul de şomaj.

Ionel Dancă menţionează că guvernul va veni cu noi reglementări pentru toate categoriile de întreprinderi şi activităţi profesionale: întreprinderi mari, activităţi culturale, sportive, ONG-uri afectate de impunerea stării de urgenţă, spune Europa FM.

Comentarii