Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prețurile în industrie au crescut cu 6,1% în iunie

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 6,1% în luna iunie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2018 - 09:45


Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 6,1% în luna iunie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În mai, preţurile producţiei industriale au crescut cu 5,2%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

În iunie, cea mai mare creştere a preţurilor, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (+38,28%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+15,25%).

În luna iunie, faţă de luna anterioară, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,6%.

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Comentarii

loading...