Foto Arhiva

Petrescu (FNGCIMM): Creditele pentru investiţii garantate de Fond au scăzut la 3% anul trecut

Impredictibilitatea arhitecturii fiscale din România face ca antreprenorii să ceară bani pentru capitalul de lucru, susţine directorul general al Fondului Naţional al Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Alexandru Petrescu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2018 - 12:57

"Din datele pe care le avem la nivelul fondului din 2007, creditele garantate şi contractate de Fond erau pe capital de investiţii de 33%. În 2017, creditele direcţionate către investiţii şi garantate de Fond erau de 3%, deci avem o scădere vertiginoasă. Asta arată o anumită sustenabilitate redusă. Încurajăm, din nou, o reluare a investiţiilor de către IMM-uri. Capitalul de lucru rămâne ca cerinţă la nişte cote ridicate, având în vedere impredictibilitatea arhitecturii fiscale din România. Toţi antreprenorii simt nevoia unui anumit buffer pentru diferite obligaţii fiscale pe care le au către autorităţi, furnizori, angajaţi etc.", a afirmat, marţi, Petrescu, într-o conferinţă organizată de România Durabilă.

În altă ordine de idei, Petrescu a anunţat că se lucrează la rebranding-ul Fondului de Garantare.

"Legat de FNGCIMM, nu sunt extrem de extaziat de îngrămădirea asta de consoane care face să sune de parcă suntem o antrepriză de construcţii nave post-decembristă. Lucrăm la un proiect de rebranding", a precizat oficialul Fondului.

Comentarii