Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 6.500 de locuinţe sunt în construcţie în nordul Bucureştiului

Peste 6.500 de locuinţe se află în acest moment în diferite faze de construcţie în zona de nord a Bucureştiului, acestea urmând a fi livrate pe piaţa în 2019 şi 2020, potrivit unui studiu efectuat de către compania de consultanţă imobiliară SVN România şi publicat miercuri.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2019 - 12:42

Cea mai mare parte a acestor locuinţe, aproximativ 60%, se află în zona Aviaţiei – Pipera, unde sunt concentrate cele mai multe clădiri de birouri din Capitală. Atfel, aproximativ 2.400 de locuinţe sunt programate spre livrare în acest an în aceasta zonă în timp ce alte aproximativ 1.500 de unităţi aflate în acest moment în construcţie ar urma să fie livrate în zonă în 2020.

”Chiar dacă o bună parte a locuinţelor care se vor finaliza în acest an în zonă sunt deja pre-contractate, putem observa o aglomerare pe segmentul ofertei, în special în ceea ce priveşte anii următori. Amplasamentul în apropierea clădirilor de birouri şi în zona de nord nu mai reprezintă unica garanţie ca dezvoltatorii vor înregistra rezultatele scontate. Potenţialul există dar investitorii trebuie să îşi facă planurile mult mai temeinic şi să ofere produse superioare calitativ, încă vedem spre exemplu proiecte poziţionate greşit pe piaţă”, a afirmat directorul general al SVN România, Andrei Sârbu.

Datele companiei arată că alte aproximativ 6.000 de locuinţe sunt în faza de planificare pentru a intra în dezvoltare în perioada 2020 – 2021 în arealul Floreasca – Aviaţiei – Barbu Văcărescu – Pipera, zona căpătând în ultimii doi ani o importanţă semnificativa în livrările de locuinţe din Bucureşti. Aceste noi locuinţe sunt incluse atât în cadrul unor noi faze ale unor proiecte deja existente cât şi în proiecte care ar urma să fie lansate pe piaţă în viitor.

Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuinţe în regiunea Bucureşti – Ilfov, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în creştere cu 18% comparativ cu 2017.

Comentarii