Foto: JDN

Peste 400.000 de companii din România au acționari femei

408.000 de companii din România au acţionari femei, iar 160.000 de firme sunt conduse de femei, a declarat, joi, Thomas Lubeck, manager regional pentru Europa Centrală şi de Sud-Est în cadrul Băncii Mondiale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 14:55

"Sunt 408.000 companii în România în care sunt femei acţionari. Ele joacă un rol important în management şi sunt 160.000 de companii care sunt conduse de femei", a declarat Thomas Lubeck la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Thomas Lubeck activează în cadrul International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

"Ne-am propus, la IFC, ca 50 la sută din poziţiile din management să fie ocupate de femei. Suntem doar la 40 la sută. Mai este spaţiu de creştere. A avea o femeie în board-ul companiei schimbă dinamica şi discuţiile din board", a subliniat oficialul Băncii Mondiale.

El a precizat că economiile nu pot prospera fără participarea egală a femeilor. 

"Ţările, comunităţile, economiile nu pot prospera fără participarea egală a femeilor în multe sfere economice. În acelaşi timp, femeile înfruntă multe provocări în mai multe aspecte, incluzând accesul la finanţare, la active, tehnologie. În postura lor de lideri în domeniul afacerilor, de antreprenori, de angajaţi şi de consumatori, femeile au o importanţă fundamentală pentru o creştere incluzivă. IFC va continua să sprijine femeile-antreprenor din România, direct sau prin intermediul băncilor partenere, iar noi rămânem şi în continuare angajaţi pe calea susţinerii concrete a ideii de diversitate de gen atât la nivelul forumurilor de discuţii, cât şi în structurile de conducere instituţionale. Din 2003, IFC a încercat să ţintească femeile antreprenor printr-un program. De atunci am investit 1,6 miliarde în program. România este primul loc din Europa, în 2011, în care IFC a făcut această investiţie. 22,5 milioane euro am dat atunci pentru femeile antreprenor", a precizat oficialul IFC.

Comentarii