Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parteneriate româno-chineze în infrastructură, agricultură şi industrie

Parteneriate româno-chineze în infrastructură, agricultură şi industrie

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2018 - 15:49

Echilibrarea balanţei comerciale prin creşterea exporturilor şi atragerea de investiţii în ţară reprezintă o prioritate absolută pentru Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. În contextul în care luni, preşedintele Xi Jinping a anunţat schimbarea de macaz a politicii Chinei prin majorarea importurilor, reducerea tarifelor vamale pentru firmele străine şi susţinerea comerţului mondial liber, Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a luat parte la mai multe evenimente de promovare a exporturilor româneşti la Shanghai, la China International Import Expo, primul târg internațional destinat importurilor pentru piața chineză.

Marţi, ministrul Oprea a semnat cu He Baoxiang, vice-guvernatorul provinciei Hunan, un memorandum în domeniul investițiilor între Departamentul de Comerț al Provinciei Hunan și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Cele două părţi s-au pus de acord în privinţa unor parteneriate în infrastructură, agricultură și industrie. Totodată, ministrul Oprea a pledat cauza exporturilor românești, a detaliat oportunitățile de investiții în România și subliniat importanţa strategică a portului Constanța pentru comerțul UE-China, ca poartă de intrare a produselor chinezeşti în spaţiul Uniunii Europene.

Provincia Hunan, situată în sudul Chinei, este lider naţional în inovația tehnologică, cu peste 100 de universități, şi una din cele mai bogate regiuni ale Chinei, cu un PIB de peste 500 miliarde de USD.

Ştefan-Radu Oprea a mai participat la un panel de discuții din cadrul China International Import Expo, unde a vorbit despre priorităţile României în domeniul comerțului, în timpul mandatului de la președinția Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, ministrul Oprea a avut o întâlnire cu o delegație oficială a orașului Ningbo.

Vizita la Shanghai succede vizitei oficiale la Beijing de săptămâna trecută. În anul 2018 Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat s-a aflat într-o ofensivă diplomatică fără precedent. De la preluarea mandatului ministerial ăn luna ianuarie, ministrul Ştefan-Radu Oprea a fost în vizite de lucru în Japonia, Germania, Bulgaria, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, China şi va încheia anul diplomatic la Paris, în decembrie, la un forum de afaceri.

“Ne confruntăm cu un deficit comercial semnificativ, pe care trebuie să-l rezolvăm. Pornind de aici, obiectivele mele diplomatice sunt foarte clare: promovarea mediului de afaceri românesc, atragerea de investiţii străine şi impulsionarea exporturilor”, a rezumat ministrul.

Comentarii

loading...