Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul European acordă României un ajutor de opt milioane de euro

Comisia Bugete a Parlamentului European a aprobat, marţi, 3 septembrie, acordarea unui ajutor de 8,2 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru regiunea de nord-est a României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 17:41

Acest ajutor financiar este acordat ca o compensație în urma inundaţiilor din vara anului 2018, a anunțat un comunicat al Parlamentului European.

În total, pachetul aprobat de Comisia Bugete a PE totalizează 293,5 de milioane de euro de la Fondul de Solidaritate al UE (FSUE), iar celelalte beneficiare în afară de România sunt Italia şi Austria.

Italia primeşte cea mai mare parte din sumă, 277,2 de milioane de euro, pentru remedierea pagubelor provocate de ploi abundente, vânt puternic, inundaţii şi alunecări de teren în toamna lui 2018, în timp ce Austria beneficiază de un ajutor de 8,1 milioane de euro drept asistenţă ca urmare a unor fenomene meteorologice similare.

Proiectul de raport, pentru care raportor a fost eurodeputatul PPE român Siegfried Mureşan, a fost aprobat cu 35 de voturi pentru, unul împotrivă şi trei abţineri.

Comentarii

loading...