2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăEconomiePapa Francisc, despre decesele în rândul migranților

Papa Francisc, despre decesele în rândul migranților

Decesele înregistrate în rândul migranţilor care traversează Marea Mediterană sunt ”inacceptabile şi aproape mereu evitabile”, a spus papa Francisc, reînnoind un apel adresat politicienilor din regiune de a aborda acest subiect într-o manieră ”benefică tuturor”.

Suveranul pontif în vârstă de 85 de ani, fiul unor imigranţi italieni în Argentina, abordează deseori tema drepturilor migranţilor şi a denunţat în mod repetat transformarea Mediteranei ”într-un vast cimitir”.

”Inabilitatea de a găsi soluţii comune (în legătură cu migraţia) continuă să ducă la pierderi inacceptabile şi aproape mereu evitabile de vieţi omeneşti, în special în Mediterana”, a spus Francisc într-un mesaj adresat cu prilejul Rome Med 2022, o conferinţă de politică externă.

Subliniind că migraţia spre Europa ”nu poate fi oprită”, a îndemnat părţile implicate să găsească o soluţie ”benefică tuturor, care să garanteze atât demnitatea umană, cât şi prosperitatea comună”.

Subiectul migraţiei este de ani întregi motiv de controversă în Europa, guvernele recurgând la politici tot mai severe în încercarea de a stăvili fluxul de migranţi şi solicitanţi de azil proveniţi din nordul Africii şi Orientul Mijlociu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă