0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeEconomiePandemia a schimbat modul de viață. Românii se mută din orașe și...

Pandemia a schimbat modul de viață. Românii se mută din orașe și cumpără online

Pandemia a schimbat modul de viață al românilor, relevă un studiu denumit EY Future Consumer Index, aflat în acest moment la cea de-a șasea ediție.

La un an de la debutul pandemiei, în topul priorităților consumatorilor de la nivel global se află prețurile accesibile (32%) și sănătatea (25%), devansând teme precum planeta (17%), societatea (14%) și experiențele personale (12%). În prezent, consumatorii sunt mai preocupați decât în urmă cu patru luni de sănătatea lor, de familie și de viitorul lor, potrivit celei de-a șasea ediții a EY Future Consumer Index, un studiu realizat pe un eșantion de 14.500 de consumatori din 20 de țări, în intervalul ianuarie – februarie 2021.

Consumatorii sunt acum tot mai îngrijorați de sănătatea familiei lor, de accesul la necesitățile de bază, de finanțele personale și de libertățile fundamentale.

„Având în vedere că programul de vaccinare progresează diferit în întreaga lume, consumatorii nu par să-și fi schimbat preferințele de achiziție – accesibilitatea și sănătatea ocupă încă pozițiile de top. În timp ce mulți au fost afectați financiar, accentul pe alegeri sănătoase (prezent înainte de pandemie și până astăzi) pare să rămână și va influența sortimentele și mixul lanțurilor de aprovizionare ale retailerilor. Mai mult, trei sferturi dintre respondenți au menționat că și-au schimbat modul în care se relaxează (mai puțin timp în restaurant, baruri, la film etc.) și vedem, de asemenea, o creștere a băuturilor fără alcool / cu conținut scăzut de alcool în obiceiurile de consum, în special în Asia de Sud-Est, dar mai nou, și în Europa”, a declarat Cristian Cârstoiu, Partener, Consultanță, EY România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertizări de cod galben de ceață și polei în șapte județe din țară

Meteorologii au emis sâmbătă seara avertizări Cod galben de ceaţă şi polei, valabile în şapte judeţe din ţară, potrivit botosaniexpres.ro. Ceaţa şi poleiul au pus...

Pensie de 94.000 de lei pe lună, cea mai mare din România

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Pensia respectivă este încasată de o...

Un autoturism cu patru tineri a căzut în apele unui râu din Argeș

Un autoturism în care se aflau patru tineri a căzut, sâmbătă, în apele unui râu, în municipiul Câmpulung, din județul Argeș, potrivit agerpres.ro. Potrivit Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă