Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Până la finele anului vom avea un site pentru prețul carburanților în toată țara

Site-ul care va afişa preţurile carburanţilor la nivel naţional va trebui să fie gata până la sfârşitul anului, a declarat Bogdan Chirițoiu, șeful Concurenței. El susține că va fi extinsă şi platforma privind monitorul preţurilor pentru produse alimentare, care funcţionează deja.

Iulian Budușan 0 comentarii

30.01.2018 - 21:17

ite-ul care va afişa preţurile carburanţilor la nivel naţional va trebui să fie gata până la sfârşitul anului pentru a nu pierde finanţarea acordată în acest sens, a declarat marţi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

Acesta afirmă totodată că va fi extinsă şi platforma privind monitorul preţurilor pentru produse alimentare, care deja este funcţional din 2016. ”Acum stăm după procedurile de achiziţie publică. Având fonduri publice, va trebui să facem o licitaţie publică. Eu zic că anul acesta musai (trebuie să fie gata, n.r.), altfel pierdem banii. Bugetul este anual. Dacă nu faci plata până în decembrie, ai pierdut banii. Deci musai trebuie să fie funcţional anul acesta”, a declarat marţi Bogdan Chiriţoiu.

El afirmă că bugetarea pentru cele două proiecte este de 200-300.000 euro. ”Până acum s-a lucrat gratis. Cei de la GS1 ne-au furnizat partea de soft şi relaţia cu retailerii şi Nielsen ne-a furnizat partea de produse. Deci probabil că pe aşa ceva se vor duce banii, ce produse folosim, care este tipul de consum, la ce produse să te uiţi şi care este soluţia informatică să poţi să te cuplezi la diferitele sisteme informatice ale retailerilor, ca să poţi să preiei cu uşurinţă aceste date şi să ai o interfaţă prietenoasă”, a spus Chiriţoiu.

Preşedintele autorităţii de concurenţă subliniază că vrea ca acest proiect să rămână în proprietatea statului.

În ceea ce priveşte platforma privind preţurile din comerţul alimentar, pentru aceasta există o bază legală prin care companiile sunt obligate să furnizeze datele, ”dar la carburanţi nu avem baza legală momentan”, a explicat el,

Comentarii