Orlando Teodorovici spune în CEx că Finanţele au un minus de şapte miliarde de lei

Ministrul Finanţelor Publice,Orlando Teodorovici, ar fi spus în CEx-ul de aseară al PSD că îi lipsesc şapte miliarde de lei şi sunt necesare restructurări în ministere.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2019 - 14:33

În ediţia de print a României libere, am publicat declaraţiile analistului economic Sorin Dinu, care afirmă că a calculat, din datele oficiale furnizate de Finanţe, o lipsă de şase miliarde de lei la buget.

Pe principiul "audiatur et altera pars", am publicat un al doilea articol, cu punctul de vedere oficial al ministrului Finanţelor, conform căruia nu sunt probleme bugetare. După închiderea ediţiei, PSD s-a întrunit într-un CEx informal.

Sunt probleme cu banii de la Finanțe, iar Teodorovici pregătește o restructurare consistentă, reiese din cele scrise de Europa Liberă.

Ministrul de Finanțe le-a transmis celor din Comitetul Executiv că situația încasărilor nu este cea așteptată la începutul anului și că fiecare minister va trebuie să își prioritizeze proiectele.

„Teodorovici ne-a spus că există o previziune că sunt 11 miliarde de lei deficit la buget și trebuie să recuperăm 7 miliarde de lei. Tot el ne-a spus că putem să ne împrumutăm, dar trebuie să facem și economii.

Trebuie să restructurăm aparatul administrativ, se vor da bani doar la proiectele care generează plus valoare, vor fi tăiate anumite programe sociale, cum sunt primul ghiozdan sau 10 lei pentru copiii care nu chiulesc”, a fost mesajul lui Teodorovici, potrivit unor surse participante la ședința Comitetului Executiv al PSD.

Comentarii