10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieOrban: Vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de...

Orban: Vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de melc a trecut

“Vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare vom adopta din nou ordonanţa de urgenţă care să reglementeze procedurile de achiziţie şi mai ales termenele-limită pentru ficare pas procedural, în cursul achiziţiei.

Nu mai putem tolera ceea ce s-a întâmplat de zeci de ani, în care proceduri de achiziţie să dureze ani de zile până să ajungă la desemnarea câştigătorului”, a declarat Ludovic Orban, pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti.

Premierul a avut un mesaj şi pentru contestatarii de profesie: să se lase de acest obicei.

“Vreau să le transmit un mesaj contestatarilor de profesie: să se lase de acest obicei, pentru că vremea în care, la înţelegere, la conivenţă cu diverşi funcţionari de prin minister sau de prin Compania de Autostrăzi, se punea la cale torpilarea unor proiecte a trecut”, a precizat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu mai tolerează nici o împiedicare a unui proiect de infrastructură, care să fie făcută de funcţionari sau de conducătorii unor instituţii.

“Toate procedurile în care sunt implicate instituţiile statului se derulează cu cea mai mare viteză posibilă, nu mai tolerăm nicio împiedicare a unui proiect de infrastructură care să fie făcută de funcţionari sau de conducători de instituţii care nu înţeleg că prioritatea zero a României este modernizarea prin investiţii în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura de sănătate, în infrastructura de comunicaţii, în infrastructura de educaţie şi în infrastructura agricolă”, a mai transmis Ludovic Orban.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă