Orban vrea ca în cinci ani România să depășească PIB-ul mediu al Europei

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că unul dintre obiectivele lui este ca, în cel mult cinci ani, Produsul Intern Brut al României (PIB) pe cap de locuitor să depăşească valoarea medie a acestui indicator la nivel european.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2020 - 18:26

"Nu vă ascund că obiectivul meu e ca în maxim cinci ani România să depăşească Produsul Intern Brut pe cap de locuitor mediu la nivel european şi, evident, venitul mediu pe care îl înregistrează cetăţenii la nivel european", a spus, joi, premierul Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a făcut această precizare la o videoconferinţă intitulată "Măsurile pentru relansarea economică a României", organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Premierul a precizat, joi, că Guvernul a început să elaboreze un program de relansare economică pentru perioada de după trecerea pandemiei. De exemplu, "în domeniul infrastructurii de transport planificăm investiţii de aproximativ 40 de miliarde de euro, atât în infrastructura rutieră, cât şi în infrastructura feroviară, care este extrem de importantă", a precizat premierul Orban.

Comentarii