13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Orban și Chirica promit din nou Autostrada Unirii, Târgu Mureș – Iași – Ungheni

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, au vorbit din nou, duminică, 24 ianuarie 2021, despre proiectul Autostrăzii A8, supranumită Autostrada Unirii.

Aceasta ar urma să aibă traseul Târgu Mureș – Iași – Ungheni (la frontiera României cu Republica Moldova).

„Pentru noi este un angajament pe care l-am luat şi pe care îl vom duce la bun sfârşit, ca în următorii șase – șapte ani să avem autostradă de la Siret – Suceava – Bacău – Focşani – Buzău până la Bucureşti, să avem autostradă care să lege Iaşiul şi, sperăm în curând, Chişinăul de coridoarele de transport. Autostrada Unirii – cum este botezată Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni şi, nu în ultimul rând, autostrada care să facă legătura între Bacău şi Braşov”, a declarat Ludovic Orban la Focșani, la manifestările dedicate aniversării Unirii Principatelor Române.

Pe de altă parte, la Iași, primarul municipiului, Mihai Chirica, a declarat că susţine în continuare proiectul Autostrăzii A8, Autostrada Unirii. Mihai Chirica a avertizat că se va retrage din viaţa politică în cazul în care marile proiecte de infrastructură din zona Moldovei nu vor fi demarate.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă