12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Orban: PNL are specialiști, nu înțeleg de ce premierul stă ministru interimar la Finanțe

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că PNL are mulți specialiști în domeniul economic și a spus, în acest context, că nu înțelege de ce premierul Cîțu trebuie să rămână, potrivit propriei sale declarații, timp de 45 de zile, ca ministru interimar la Finanțe.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut această declarație în dimineața zilei de joi, 29 iulie 2021.

„Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul. De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor. Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de Finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice”, a precizat președintele PNL, Ludovic Orban.

Pe de altă parte, președintele PNL a subliniat că, chiar dacă nimeni nu contestă dreptul premierului Cîțu de a-i evalua pe miniștrii din subordine, el nu e de acord cu nicio remaniere de Guvern.

„Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului”, a declarat, în fața jurnaliștilor, Ludovic Orban.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă