13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieOrban: PNL are specialiști, nu înțeleg de ce premierul stă ministru interimar...

Orban: PNL are specialiști, nu înțeleg de ce premierul stă ministru interimar la Finanțe

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că PNL are mulți specialiști în domeniul economic și a spus, în acest context, că nu înțelege de ce premierul Cîțu trebuie să rămână, potrivit propriei sale declarații, timp de 45 de zile, ca ministru interimar la Finanțe.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut această declarație în dimineața zilei de joi, 29 iulie 2021.

“Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul. De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor. Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de Finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice”, a precizat președintele PNL, Ludovic Orban.

Pe de altă parte, președintele PNL a subliniat că, chiar dacă nimeni nu contestă dreptul premierului Cîțu de a-i evalua pe miniștrii din subordine, el nu e de acord cu nicio remaniere de Guvern.

“Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului”, a declarat, în fața jurnaliștilor, Ludovic Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă