13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieOrban: Obiectivul nostru clar e de a construi Autostrada Transilvania

Orban: Obiectivul nostru clar e de a construi Autostrada Transilvania

“Obiectivul nostru clar, limpede exprimat şi angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvania, aşa cum a fost gândită. Lucrurile sunt cu acte şi se îndreaptă într-o direcţie bună.

În toate procedurile de licitaţie va trebui să avem mare grijă, să selectăm cele mai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori care au dovedit că aucapacitatea de a construi autostrăzi”, a afirmat Ludovic Orban, la Oradea, cu ocazia semnării contractului de proiectare şi execuţie pentru finalizarea autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea.

Premierul a amintit că Executivul a adoptat o OUG, care prevede transferul către primării al proiectelor de construcţie a centurilor localităţilor, acolo unde există documentaţii tehnico-economice aprobate la nivelul CNAIR.

Aceste documentaţii vor fi predate către autorităţile locale care vor putea beneficia de finanţare europeană prin POIM, iar partea de co-finanţare va fi asigurată din bugetul Ministerului Transporturilor, a precizat primul ministru.

“Decizia de a transfera managementul proiectelor de construcţie a centurilor ocolitoare în anumite municipii ţine cont de câteva considerente. Primul: frontul de lucru pentru marile proiecte de infrastructură pe care va trebui să le administreze CNAIR va fi foarte mare.

Doi: municipalităţile sunt cele mai interesate să facă proiectele. Trei: chiar dacă nu au resursele financiare necesare noi, ca Guvern, asigurăm aceste resurse, atât fondurile europene, cât şi partea de cofinanţare”, a spus el.

Premierul Ludovic Orban participă, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la ceremonia de semnare a Contractului de proiectare şi execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş, aferentă: Lot 2 – Subsecţiunea 3C2: Chiribiş – Biharia, km 30+550 – km 59+100.

Cele mai citite

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă