Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: E nevoie de restrângerea la maximum a cheltuielilor nenecesare

Premierul Ludovic Orban afirmă că este nevoie de restrângerea cheltuielilor nenecesare, spunând că misiunea noului ministru de Finanţe este una "dificilă".

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2019 - 09:16

Orban acuză că fostul premier a alocat bani "în draci, fără nici un criteriu şi fără niciun fel de bază legală, strict numai pentru a favoriza anumite entităţi, primării, din postura de candidat la alegerile prezidenţiale".

"Aşa cum am avertizat de cel puţin un an, este clar că starea Finanţelor este foarte proastă. De altfel, se vede din cifrele oficiale care sunt publicate, respectiv din contul de execuţie la nouă luni, se vede clar un deficit de 2,6% din PIB. (...)

Se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări existent în materie de colectare a veniturilor: un minus de aproape 11 miliarde. De asemenea, se înregistrează, în ceea ce priveşte colectarea contribuţiilor, un minus de peste un miliard.

Atât bugetul de stat, cât şi bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul Sănătăţii înregistrează deficit”, a afirmat prim-ministrul, la preluarea mandatului de către Florin Cîţu, noul ministru al Finanţelor.

Comentarii