11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieOrban: Capacitatea de diagnosticare a fost limitată, România nu a fost pregătită

Orban: Capacitatea de diagnosticare a fost limitată, România nu a fost pregătită

Premierul a precizat că, treptat, au fost introduse în circuitul de diagnosticare aparate de la universităţi,DSP-uri sau clinici private pentru a creşte capacitatea de diagnosticare.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat care consideră că este situaţia României în acest moment, în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi a spus:

”România încă din primul moment a luat măsuri extrem de serioase. După Anul Nou Chinezesc, când au venit mii de oameni din China, nu a existat nicio îmbolnăvire.

În România s-au întors peste 200.000 de români, cei mai mulţi din ţări grav afectate. Dacă nu am fi luat măsuri severe de carantinare, răspândirea ar fi fost foarte mare”.

Premierul a precizat că ”suntem la un număr de decese relativ mic, care este sub nivelul de mortalitate din alte ţări”.

”Capacitatea de diagnostcare a fost limitată, România nu a fost pregătită. Noi am pornit de la un RealTime PCR. Am crescut treptat. La începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea de a face 2.000 de teste”, a sus Orban, precizând că s-a luat aparatură de la universităţi, DSP-uri sau clinici private.

”Capacitatea noastră de diagnosticare va creşte constant”, a mai spus Orban, conform News.ro, afirmând că există priorităţi de diagnosticare, în funcţie de capacitatea existentă.

”Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleatoriu. Că selectăm noi 10.000 de oameni sunt poveşti”, a mai spus Orban, referindu-se la proiectul din Bucureşti unde, începnd de luni, peste 10.500 de persoane vor fi testate.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă