Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Oradea: Medicover cumpără spitalul Pelican cu 23 milioane euro

Medicover, unul dintre principalii furnizori privaţi de servicii medicale şi de diagnostic din România, a semnat o înţelegere pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni din cadrul Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2018 - 14:00

Aceasta este cea mai mare tranzacţie din România din domeniul serviciilor medicale după achiziţia Regina Maria de către Mid Europa Partners în august 2015, anunţă Medicover.

”Înţelegerea dintre cele două companii vizează achiziţia unui pachet de 80% din operaţiunile Spitalul Pelican. Valoarea tranzacţiei este de 23 milioane de euro, sumă care include preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională. Pachetul minoritar de acţiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceştia urmând să-şi menţină poziţiile în structura administrativ-operaţională”, a anunţat luni Medicover.

Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro, şi EBITDA de 3,7 milioane euro.

Medicover devine astfel principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul ţării, zonă cu o populaţie totală de aproximativ un milion de persoane.

Tranzacţia necesită aprobare din partea Consiliului Concurenţei.

“Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare şi ne asigurăm o prezenţă puternică în această regiune alături de parteneri care împărtăşesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical, dar şi dorinţa de a creşte”, declară Adrian Peake, director general al Medicover România.

Spitalul Pelican operează un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare.

“Colaborarea cu unul dintre cele mai cunoscute spitale private din România va oferi pacienţilor noştri acces la cele mai bune servicii medicale, combinând cunoştinţele medicale ample ale doctorilor din spitalul Pelican cu experienţa îndelungată a Medicover în a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate şi cu experienţa Synevo ca partener ştiinţific în diagnostic de laborator. Vom continua să ne dezvoltăm reţeaua în regiunea de nord-vest, pentru a îmbunătăţi accesul pacienţilor noştri la servicii de laborator”, spune, la rândul său, Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Fondat în anul 1992 de către o echipă de medici chirurgi, Spitalul Pelican este cel mai mare furnizor de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României. Compania se află într-un proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării.

Această construcţie va include şi spaţii de îngrijire de specializare înaltă pentru intervenţii cardiologice sau chirurgie laparoscopică 3D, având în vedere faptul că nu există alţi furnizori privaţi similari.

Medicover, o companie internaţională de îngrijire medicală şi diagnostic, listată la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat recent o creştere a veniturilor de 14,1% în primul trimestru al anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, de  161,9 milioane euro.

Medicover este prezent în România prin reţeaua medicală Medicover şi prin laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Comentarii

loading...