Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

OMV amână decizia privind investiţia în Marea Negră

OMV a amânat o decizie privind investiţia în proiectul de explorare din Marea Neagră până anul viitor pentru că guvernul român a avut nevoie de prea mult timp pentru a crea cadrul legal adecvat, a anunţat Rainer Seele, CEO al companiei, citat de Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2018 - 11:47

Explorarea în cadrul proiectului Neptun din Marea Neagră este o investiţie comună a Petrom, subsidiara OMV în România şi ExxonMobil din SUA şi ar reprezenta prima explorare de adâncime din apele româneşti.

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri legea offshore, dar Rainer Seele a afirmat la Viena că a fost prea târziu.

Legea precizează că toate companiile implicate în operaţiuni de producţie în perimetrele offshore ale României vor fi obligate să vândă cel puţin 50% din producţia de gaz anuală în ţară.

„Nu putem să luăm o decizie în privinţa investiţiei Petrom în acest trimestru, aşa cum plănuisem”, a declarat Seele, adăugând că OMV trebuie mai întâi să evalueze condiţiile pentru ceea ce compania a numit „o investiţie de un miliard de euro”.

„Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că vom avea restricţii în comerţul cu gaze. O astfel de libertate este foarte importantă”, a precizat Seele.

El a subliniat că spre deosebire de celelalte ţări din regiune, România este aproape independentă în totalitate din punct de vedere energetic.

România importă mai puţin de 10% din gaze din Rusia iar restul este produs local de Romgaz şi Petrom, precizează Reuters.

Comentarii