Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Obiectivul ADR pentru România – economia digitală cu cea mai rapidă evoluție din Europa

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, a declarat în cadrul evenimentului Eurosfat 2020, inițiat și organizat de Europuls – Centrul de expertiză europeană, că România are potențialul de a fi economia digitală cu cea mai mare creștere din Europa.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 16.10.2020 - 17:45

Invitat in calitate de keynote speaker la panelul „România Digitală. Regândind societatea după COVID-19”, Sabin Sărmaș a explicat: ”Nu putem să fim de mâine primul smart government din Europa, dar putem să fim țara care accelerează cel mai puternic, pentru că avem cam toate ingredientele: un mediu de bussines cu tehnologiile potrivite și necesare, capabil să le implementeze, avem o Uniune Europeană care are soluții la cheie și, cel mai important, avem și voință politică astăzi. Avem un guvern smart, bazat pe politici europene. Ce ne va lua puțin mai mult? Educația digitală. Cred că putem avea o strategie care să ne permită să atingem un nivel de competențe de bază digitale la nivelul întregii administrații”.

Președintele ADR a avertizat că nu se mai poate evita digitalizarea în instituții. ”Lucruri care păreau de neimaginat în urmă cu un an de zile au inceput să se întâmple cu o viteză cu care instituțiile uneori nu reușesc să țină pasul. Simpla semnătură electronică, ce era mai degrabă excepție în instituții, a devenit o obligativitate. Procese care erau altădată doar offline au devenit doar online. Am facut în anumite situații specifice un salt direct la digital only, nici măcar digital first”, a adăugat Sabin Sărmaș.

Aflat la a 8-a ediție, forumul Eurosfat a inițiat o săptămână de dezbateri online pe principalele teme ale planului de recuperare al UE: dezvoltare durabilă, digitalizare și ecologie.

Înregistrarea panelului „România Digitală. Regândind societatea după COVID-19” poate fi urmărită la: : https://www.facebook.com/europuls/videos/353677085872588

Citește totul despre:

#adr #digitalizare

Comentarii