Foto: Wikipedia

O statistică sumbră arată discrepanța dintre Africa și restul lumii.

Primii 22 dintre cei mai bogați oameni din lume au o avere mai mare decât averea cumulată a tuturor femeilor din Africa, un semnal sumbru de alarmă în ceea ce privește discrepanța dintre Africa și restul globalui, dar și inegalitatea dintre sexe.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

20.01.2020 - 16:11

Femeile de pe tot globul contribuie cu 10.800 de miliarde de dolari la economia globală, cu un total de 12.5 miliarde de ore de muncă neplătite, potrivit unui raport Oxfam, publicat luni, înainte de Forumulul Economic Mondial care va avea loc în Davos.

Potrivit aceluiași studiu, femeile din întreaga lume, în special cele din zonele sărace, fac mai mult de trei sferturi din munca neplătită la nivel mondial.

Când 22 de bărbați au o avere mai mare decât toate femeile din Africa, laolată, este clar că economia noastră este sexistă. Dacă liderii mondiali sunt serioși privind combaterea sărăciei și inegalității, trebuie să investească în serviciile publice și să elimine politica discriminatorie care pune obstacole în calea dezoltării fetelor și femeilor”, a declarat directorul Oxfam GB, Danny Sriskandarajah citat de Digi 24.

Comentarii