27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieO firmă folosea camere de supraveghere fără informarea angajaţilor

O firmă folosea camere de supraveghere fără informarea angajaţilor

Sancţiunile au fost aplicate operatorului deoarece nu a putut face dovada realizării informării persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal/imagini prin intermediul sistemului de supraveghere video, pe care o realiza începând din anul 2016 şi pentru că a efectuat dezvăluirea CNP-ul angajaţilor, prin afişarea Referatului pentru instruirea personalului autorizat ISCIR aferent anului 2018 la avizier societăţii şi nu a putut face dovada legalităţii prelucrării CNP-ului, prin dezvăluire, potrivit art. 6 RGPD.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a aplicat sancţiunea ca urmare a unor sesizări din data de 21.03.2019 prin care se semnala faptul că Uttis Industries are instalate camere de supraveghere video, fără a efectua informarea legală privind supravegherea video, precum şi faptul că acesta a dezvăluit în mod ilegal numele şi CNP-ul salariaţilor, prin afişarea acestor date personale la avizierul societăţii.

Aceasta este a patra amendă dată de la intrarea în vigoare a regulamentului privind protecţia datelor personale. Prima companie sancţionată, în luna iunie, a fost Unicredit, pentru că ar fi transmis date personale ale clienţilor către alte persoane.

Amenda s-a ridicat la 613.912 lei, adică circa 130.000 euro. Ulterior, Autoritatea Naţională de Supraveghere a sancţionat şi World Trade Center din Bucureşti pentru că a lăsat persoane neautorizate să fotografieze o listă cu datele personale ale clienţilor.

Amenda a fost de 71.028 lei, adică aproximativ 15.000 de euro. O amendă de 14.173 lei, echivalentul sumei de 3.000 de euro, a fost acordată şi firmei Legal Company&Tax Hub, pentru divulgarea neautorizată şi accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale persoanelor care au efectuat tranzacţii pe site-ul avocatoo.ro, spune Mediafax.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...
Ultima oră
Pe aceeași temă