Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

O creanţă de 17 milioane de dolari din datoria Moldovei către România este scoasă la licitaţie

O creanţă de 17,04 milioane de dolari din cadrul datoriei pe care o are Republica Moldova faţă de România a fost scoasă la licitaţie publică cu strigare la Bucureşti, anunţă, miercuri, site-ul mold-street.com.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2018 - 15:41

Datoria este o consecintă a livrării de curent electric din România către Republica Moldova, acum circa 20 de ani. Datoria aparține întreprinderii de stat Moldtranselectro din Moldova, care nu are bani pentru a o plăti.

La licitaţia de la Bucureşti, prețul de pornire la care e scoasă creanța este de 1,19 milioane de dolari pentru o datorie de 17,04 milioane dolari - adică un preț de 14 ori mai mic decât cel inițial.

Cele 17,04 milioane de dolari reprezintă doar o parte din datoria de peste 32 de milioane de dolari, acumulată de Republica Moldova pentru energia electrică livrată de România în anii 1998-2001.

La acel moment, Guvernul de la Chişinău a făcut apel la Guvernul României ca acesta să asigure furnizarea în regim de urgenţă de curent electric, pentru a acoperi deficitul generat de sistarea livrărilor de la centrala de la Cuciurgan.

Comentarii

loading...