5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieNuclearelectrica îşi va transmite Ministerului Energiei o ofertă pentru uzina de la...

Nuclearelectrica îşi va transmite Ministerului Energiei o ofertă pentru uzina de la Feldioara

Acesta este un plan mai vechi al producătorului de energie. De altfel, Nuclearelectrica este unicul beneficiar al produselor obţinute de CNU, transmite News.

Ministerul Energiei este acţionar majoritar al ambelor companii, iar în cazul CNU este acţionar unic.

”Informare cu privire la formularea şi transmiterea către Ministerul Energiei (reprezentantul acţionarului unic al Companiei Naţionale a Uraniului, statul român) a unei oferte neangajante în vederea unei potenţiale preluări, de către Nuclearelectrica, în calitate de cumpărătoare, a liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Naţională a Uraniului – Sucursala Feldioara”, arată unul din subiectele aflate pe ordinea de zi.

Nuclearelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 290,66 milioane lei, mai mare cu 59,4% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

CNU este unicul producător de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2) de pe teritoriul Uniunii Europene, care asigură materia primă pentru fabricarea combustibilului nuclear de tip CANDU necesar funcţionării Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă.

Compania Naţională a Uraniului, singurul producător de uraniu din România, estimează pentru acest an un profit net de 21,13 milioane lei şi venituri totale de 121,84 milioane lei. Societatea are 774 salariaţi.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă