Nuclearelectrica: Acţionarii au reales cei şapte administratori

Acţionarii producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, au reales conducerea administrativă a societăţii, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 30 iunie, potrivit unui raprt publicat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.06.2018 - 10:16

Board-ul este format din: Iulian-Robert Tudorache, Cristian Dima, Gentea Cristian, Elena Popescu, Dragoş Ionuţ Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu şi Mihai Daniel Aniţei.

De asemenea, în Adunarea Generală a Acţionarilor de joi a fost aprobată indemnizaţia fixă lunară brută pentru membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie egală cu de două ori media pe ultimile 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar.

Nuclearelectrica a obţinut un profit net de 189,99 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 51,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile din exploatare s-au majorat cu 15,4%, la 571 milioane lei, în perioada ianuarie-martie.

Producţia de energie a scăzut cu aproape 2%, la 2.714 GWh, de la 2.766 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

Valoarea totală a programului de investiţii al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fără componenta alocată plăţii serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,26 miliarde lei.

Comentarii