15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieNoul hub metropolitan de nord al Bucureştiului: Investiţii de un miliard de...

Noul hub metropolitan de nord al Bucureştiului: Investiţii de un miliard de euro în proiecte

Noi investiţii estimate la aproximativ un miliard de euro în proiecte de anvergură de birouri, retail, rezidenţial şi hotelărie, împreună cu o investiţia publică într-un nou spital aduc noi oportunităţi pe piaţa locală imobiliară.

Globalworth, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din România, a anunţat recent că a achiziţionat pentru 16 milioane de euro două terenuri în apropierea proiectelor sale Plaza & Green Court. Conform analizei Bucharest Real Estate Club, acesta intenţionează să dezvolte aici două proiecte de birouri inovatoare, în suprafaţă de 40.000 mp. Tot în zonă, compania dezvoltă Globalworth Campus, un business park premium de 88.000 mp, compus din trei clădiri, ce urmează să fie finalizat în întregime până la finalul acestui an. Una din cele mai mari companii la nivel mondial, Amazon, a închiriat aici 13.500 mp pentru noul său centru din Bucureşti.

Conform analizei, este de aşteptat ca fondul de investiţii sud african Nepi Rockcastel să înceapă lucrările de expansiune la Promenada Mall, un proiect mixt de spaţii comerciale şi de birouri în suprafaţă de 60.000 mp.

Skanska a început deja lucrările la proiectul Equilibrum de la intersecţia străzilor Gara Herăstrău şi Dimitrie Pompeiu. Investiţia anunţată de dezvoltator în prima fază (20.800 mp) este de 37 milioane euro, întreg complexul urmând să se întindă pe o suprafaţă de 40.700 mp.

One United Properties, dezvoltatorul cunoscut pentru proiectele sale rezidenţiale premium, a înfiinţat anul trecut o nouă divizie care se concentrează pe birouri şi a cumpărat în zonă North Gate, unde Renault şi-a reînnoit contractul de 20.000 mp. Valoarea estimată de piaţă a proiectului este de 28 milioane euro în prezent.

Zona atrage şi atenţia investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Allaince, care deţine în Bucureşti hotelurile Europa Royale şi Hilton Garden Inn, construieşte pe Bulevardul Dimtrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanţului Courtyard Marriott. Noul hotel care urmează să fie livrat în 2019 va avea 259 de camere, 119 locuri de parcare şi un mult aşteptat centru modern de conferinţe într-o zonă cu cerere ridicată pentru acest tip de serviciu.

Proiectul public, Spitalul Metropolitan, ce urmează să fie construit pe fosta bază RATB, a fost recent aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Noua unitate medicală va avea 1.500 de paturi şi necesită investiţii de 300 milioane euro.

În contextul unei cereri locative în creştere precum şi al unei evoluţii economice pozitive, sectorul rezidenţial îşi îmbunătăţeşte oferta, proiecte ce totalizează peste 5.000 de apartamente fiind anunţate în zonă. Omul de afaceri Petre Niculae a cumpărat un teren de 20.000 mp în vecinătatea viitorului Spital Metropolitan, unde plănuieşte să construiască un proiect de 40.000 mp, cu un număr estimat de 600 de apartamente. Mohammad Murad, proprietarul lanţului hotelier Phoenicia şi a companiei de brokeraj imobiliar, Coldwell Banker Affiliates of Romania, construieşte în zonă Onix Park, un ansamblu rezidenţial de 2.000 de apartamente. Recent, grupul israelian Hagag va începe lucrările la un proiect ce prevede 1.350 de apartamente pe malul lacului. Unul dintre dezvoltatorii cu cea mai mare vechime pe piaţă, Impact, este interesat de zonă fiind în proces de achiziţie a unui teren de 55.000 mp. Totodată, Gabriel Popoviciu are un ansamblu în construcţie aici, Belvedere Residences, cu 1.500 de apartamente. Proiectele vor fi livrate în mai multe faze, urmând să modernizeze radical zona.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă