Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nou zăcământ de gaze naturale descoperit în sudul Iranului

Un nou zăcământ de gaze naturale, cu o capacitate estimată de aproximativ 538 de miliarde de metri cubi, a fost descoperit în sudul Iranului, relatează AFP.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2019 - 14:09

Această cantitate reprezintă aproximativ 1,6% din rezervele actuale dovedite de gaze naturale ale Iranului.

Zăcământul se află în provincia Fars, la aproximativ 60 de kilometri nord de Assalouyeh, un important centru petrochimic la Golful Persic.

Iranul era în 2018 al treilea producător mondial de gaze naturale, după Statele Unite şi Rusia, potrivit ultimei ediţii a ”Bilanţului statistic al energiei mondiale”, publicat anual de către grupul britanic British Petroleum (BP).

Iranul deţine a doua cea mai mare rezervă de gaze naturale dovedită din lume, estimată la 33.900 miliarde de metri cubi, potrivit Organizaţiei ţărilor exportatoare de petrol (OPEP), informează News.ro.

Comentarii