Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noile proceduri de testare a poluării ar putea afecta câştigurile Volkswagen

Herbert Diess, directorul general al Volkswagen (VW), a avertizat că noile proceduri mai stricte de testare a poluării ar putea afecta ţintele de profit ale grupului german, iar sporirea protecţionismului reprezintă o ameninţare pentru industria auto globală, potrivit AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2018 - 13:45

Producţia a 250.000 de vehicule ar putea fi întârziată deoarece VW trebuie să testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto mondial, a raportat o creştere de 6,8% a profitului net în trimestrul doi din 2018, peste estimările analiştilor, datorită vânzărilor record (2,8 milioane de vehicule).

În perioada aprilie-iunie 2018, profitul a urcat la 3,31 miliarde de euro (3,85 miliarde de dolari), de la 3,10 miliarde de euro în urmă cu un an, chiar dacă VW a plătit o amendă de un miliard de euro din cauza scandalului emisiilor poluante (Dieselgate) şi cheltuieli judiciare de 600 de milioane de euro.

Veniturile au crescut cu 3,4% în trimestrul doi, la 61,14 miliarde de euro, în timp ce marja de profit a urcat la 9,1%, de la 7,7%. În primele şase luni din 2018, vânzările Volkswagen au înregistrat un avans de 7,1%, la 5,5 milioane de vehicule.

Grupul auto şi-a menţinut obiectivele pe 2018 anunţate în februarie, previzionând un profit obţinut din vânzări între 6,5% - 7,5% înaintea elementele excepţionale, comparativ cu 7,4% în 2017.

Veniturile ar urma să depăşească cu 5% nivelul record din 2017, de 231 miliarde de euro în timp ce vânzările ar putea depăşi moderat nivelul de anul trecut, de 10,7 milioane de vehicule, a informat VW.

Comentarii