16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieNoiembrie 2017, o lună bună pentru comerțul cu autovehicule

Noiembrie 2017, o lună bună pentru comerțul cu autovehicule

În octombrie, afacerile cu maşini au crescut cu 12,5% faţă de octombrie 2016, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 19,4%.

Afacerile cu maşini au fost stimulate în 2017 de eliminarea timbrului de mediu pentru maşinile second-hand, de la 1 februarie, ceea ce a adus la creşterea masivă a înmatriculărilor. 

În luna noiembrie, cel mai mare avans faţă de aceeaşi lună a anului 2016, de 109,5%, a fost înregistrat în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, urmat de serviciile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+14,7%) şi comerţul cu autovehicule (+11,9%).

Din segmentul serviciilor prestate populaţiei, cel mai mare avans l-au înregistrat în luna noiembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2016 jocurile de noroc şi alte activităţi recreative (+41%) şi activităţile agenţiilor turistice şi ale tur-operatorilor (+15,2%).

Faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în noiembrie atât ca serie brută cu 2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%. 

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna precedentă, a scăzut în noiembrie atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%.

În primele 11 luni, afacerile cu maşini au crescut cu 11,5%, serie brută, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,1%, serie brută.

În 2016, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au urcat cu 18% faţă de 2015.

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...
Ultima oră
Pe aceeași temă