21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieNoi acuzații la adresa lui Adrian Porumboiu din partea Grupului Racova

Noi acuzații la adresa lui Adrian Porumboiu din partea Grupului Racova

Fostul acționar al Grupului Racova a acuzat săptămâna trecută că nu a găsit datele de înregistrare a companiei Babylon Overseas, compania care deține pachetul majoritar al Grupului Racova. Grupul Racova o primit documente legalizate de la Consulatul României din Emiratele Arabe Unite, vizate de Ministerul Afacerilor Externe, în care apare clar înregistrarea companiei, certificatul care atestă apartenența companiei la Camera de Comerț și Industrie din Sharjah (EAU) și licența de funcționare a companiei. Aceste documente demonstrează clar intoxicarea încercată de Adrian Porumboiu cu ajutorul mass-media.

Înscriindu-se în aceeași campanie, un ziar local din Vaslui, apropiat de Adrian Porumboiu, lansează încă un atac împotriva Grupului Racova. Această mișcare este coordonată cu acțiunile fostului acționar majoritar, prin care acesta din urmă încearcă să influențeze autoritățile din județul Vaslui și să bulverseze arendașii Comcereal.

Atacurile repetate ale lui fostului acționar majoritar al Racova Grup au rolul de a destabiliza și de a afecta imaginea companiei. Acțiunile lui Porumboiu se înscriu într-o campanie începută de fostul arbitru pentru a intra, din nou, în posesia companiilor Grupului Racova.

În momentul de față, Grupul Racova a ajuns, din nou, pe linia de plutire după situația dezastruoasă în care l-a adus fostul acționar majoritar. Adrian Porumboiu își dorește să ia înapoi companiile grupului după ce actualul management a plătit datorii semnificative și a ajuns la înțelegeri cu toți creditorii. Toate aceste acțiuni au dus la deblocarea plății arendelor și la plătirea salariilor pentru cei peste 400 de angajați ai grupului.

S-au găsit surse de finanțare și se pregătesc campaniile pentru recoltarea culturilor de grâu, rapiță și orz iar începând cu 1 iunie, toți arendașii își vor primi banii. Peste 30.000 de hectare au fost deja cultivate, Grupul Racova aflându-se în procesul de a cultiva toată suprafața agricolă pe care o gestionează.

Campania agresivă declanșată în mass-media și lobby-ul la nivelul primăriilor și al APIA făcut de Porumboiu pot afecta atât imaginea, cât și business-ul companiilor din Grupul Racova.

Directorul general al Racova Grup, domnul Valeriu Cojocaru, a început demersurile legale împotriva acțiunile reprobabile ale lui Adrian Porumboiu.

În ceea ce privește acțiunea APIA, compania Comcereal consideră că orice acțiuni de control și verificare a contractelor de arendă este binevenită. Reprezentanții grupului Racova stau la dispoziția tuturor autorităților din România pentru a realiza orice controale legitime. Controlul APIA nu înseamnă însă că trebuie întârziată plata subvențiilor. În acest context, la solicitarea angajaților și a unor acționari care doresc continuarea performanțelor grupului din ultima perioadă, pe 21 mai, compania Comcereal a înregistrat o cerere către Primăria Municipiului București pentru a primi aporbarea de a picheta sediul APIA și al Ministerului Agriculturii.

Grupul Racova reprezintă cel mai important business din industria alimentară din Moldova și al doilea, ca mărime, din țară. Modul în care acționează APIA, la posibilele presiuni ale domnului Adrian Porumboiu, afectează foarte mulți oameni, mai ales că nimic nu împiedică APIA să verifice toate documentele, dar să și trimită subvențiile către companie în același timp. Orice nereguli descoperite vor fi apoi sancționate, conform legii. Întârzierea plății subvențiilor servește direct intereselor malițioase ale domnului Porumboiu.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă