Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicu Marcu: ASF, audituri ad-hoc pe toate cele trei sectoare de activitate

Suntem într-o perioadă de evaluare, ca să avem date relevante atunci când vom face o prezentare a situaţiei Autorităţii de Supraveghere Financiară, a declarat Nicu Marcu, noul preşedinte ASF.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2020 - 14:31

"La nivelul instituţiei, s-au demarat audituri ad-hoc, pe toate cele trei sectoare de activitate, ca să vedem eventualele vulnerabilităţi din cele trei pieţe. În momentul în care vom fi gata cu evaluările instituţionale, vom prezenta publicului situaţia reală existentă”, a declarat pentru Financial Intelligence Marcu.

Nicu Marcu a fost numit recent preşedinte – membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu un vot covârşitor în Parlament: 340 de parlamentari au votat pentru, doar 20 fiind împotrivă.

Nicu Marcu are profil de tehnocrat: este profesor de economie la ASE București şi a fost deputat PNL pentru doi ani. Din anul 2017 până în 2020, a fost vicepreşedinte al Curții de Conturi.

Până la numirea lui Nicu Marcu, instituţia a fost condusă interimar de Elena Doina Dascălu, după ce în octombrie anul trecut Leonardo Badea a plecat din fruntea ASF, la BNR.

Comentarii

loading...