13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieMonitorul preţurilor carburanţilor, 180.000 de căutări, de la apariţie

Monitorul preţurilor carburanţilor, 180.000 de căutări, de la apariţie

În primele două săptămâni, cele mai căutate sortimente au fost benzina standard (59.930) şi motorina standard (54.932), ambele reprezentând 64% din căutări, iar restul sortimentelor – motorina premium (22.818), benzina premium (20.656), GPL (13.290) şi încărcarea electrică (8.206) – însumând 36% din căutările totale.

 

Căutările au dus la o treime accesări

Cele 180.000 de căutări au fost generate în urma a peste 62.000 de accesări, un utilizator unic fiind interesat de mai multe sortimente. Cele mai multe accesări provin de pe website (peste 29.600), iar din rândul aplicaţiilor mobile majoritatea accesărilor provin de pe dispozitivele cu sistem de operare Android (în jur de 27.000) şi iOS (aproximativ 5.700).

Cele mai multe căutări în aplicaţie provin din România, majoritatea din Bucureşti şi Timişoara, dar s-au înregistrat căutări care provin şi din alte ţări, cum ar fi Germania sau Marea Britanie.

Statisticile arată că cele mai multe descărcări ale aplicaţiei s-au realizat din Google Play (în jur de 20.000), prin comparaţie cu App Store (peste 1.800), informează Mediafax.

 

Tinerii de 25-34 de ani au fost cei mai interesaţi

În ceea ce priveşte datele demografice, acestea arată că persoanele din categoria de vârstă 25-34 ani s-au arătat cele mai interesate de aplicaţie, urmate de persoanele din categoria de vârstă 35-44 ani.

Platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” este valabilă atât sub formă de aplicaţie web, cât şi ca aplicaţie mobilă (iOS şi Android) şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Iniţial, „Monitorul preţurilor” a fost lansat drept proiect pilot şi a fost dedicat componentei de retail alimentar. Acesta afişa preţurile produselor alimentelor de bază comercializate de marii retaileri din industria alimentară, iar platforma putea fi accesată doar din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Consiliul Concurenţei a lansat, la începutul lunii iulie, platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”. Aceasta poate fi accesată pe www.monitorulpreturilor.info sau din aplicaţia mobilă disponibilă gratuit în App Store sau Google Play. Platforma este una dintre cele două componente ale „Monitorului preţurilor”, proiect iniţiat de autoritatea de concurenţă în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în 2016.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă