Foto: Cryptocurrencies

Moneda bitcoin a depăşit 8.000 de dolari, după ce miliardarul Soros a intrat în această afacere

Moneda virtuală bitcoin a ajuns, luni dimineață, la nivelul de 8090, 7 dolari SUA, după ce vineri după-amiază valora 8.089 de dolari.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2018 - 10:11

Moneda bitcoin realizează, astfel, o creştere de circa 8 la sută faţă de minimele atinse la finalul lunii martie 2018, informează Mediafax.

Saltul a fost asociat cu o posibilă intrare a miliardarului american George Soros în tranzacţiile cu criptomonede.

„Bani serioşi intră pe piaţă pentru prima dată”, a afirmat într-un e-mail Jeffrey Van de Leemput, analist la platforma de tranzacţionare Cryptocampus.

„Cu câteva zile în urmă am ajutat la stabilirea unei tranzacţii de 200.000 de Bitcoin pentru cumpărători chinezi.(...) Soros intră în piaţă, de acum vom vedea începutul adevăratei bule”.

George Soros, investitorul miliardar care a numit criptomonedele „un balon” în ianuarie, a declarat recent că şi-a autorizat biroul de familie pentru a tranzacţiona active digitale de 26 de miliarde de dolari. Creşteri s-au înregistrat, vineri, şi în rândul rivalilor Bitcoin, astfel că Ethereum a înregistrat o creştere de peste 12%, Ripple a crescut cu aproape 20%, iar Litecoin a urcat cu aproape 10%.

Monedele virtuale au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

Punctul maxim pentru Bitcoin fusese atins în decembrie 2017, când a fost cotat la aproape 20.000 de dolari. Bitcoin a mai atins valoarea de 11.000 de dolari pe 29 ianuarie.

Comentarii