Modul în care îți faci cumpărături și cum influențează nivelul de economisire

Modul în care îți faci cumpărături și cum influențează nivelul de economisire

Probabil că nu te-ai gândit de prea multe ori că atunci când mergi să-ți faci cumpărăturile zilnice există o șansă și de a economisi.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2018 - 15:51

Atât timp cât știi ce ai de cumpărat, care îți sunt nevoile în materie de cumpărături și îți stabilești o strategie prin care să nu cazi în capcanele întinse abil de către comercianți, șansele tale de a economisi cresc de la o zi la alta. A face cumpărături inteligente este exact precum ai împrumuta 1000 de euro direct în cont 24 de ore pe zi (1000 lainaa heti tilille 24h), adică vei avea parte de un surplus financiar întotdeauna la dispoziția ta. Așadar, tu știi cum să-ți faci cumpărăturile într-un mod cât mai avantajos și cu bani puțini?

Stabilește-ți un comportament financiar pe care să-l urmezi atunci când mergi la cumpărături

De cele mai multe ori cumpărăm produse în cantități mai mari decât este necesarul nostru sau al familiei la nivelul unei zile sau săptămâni. Efectele sunt cât se poate de clare: alimente care se alterează și pe care le vom arunca la gunoi și bani care pot fi considerate prost investiți și pe care în loc să-i economisim, i-am pierdut aiurea. Iată ce trebuie să faci pentru a cumpără în mod inteligent și pentru a economisi:

Lista de cumpărături este cea mai bună prietenă a oricărei persoane care dorește să economisească – nu doar că este o bază de referință excelentă, dar îți permite și să reduce timpul de cumpărături, fără să te lași distras de “ofertele speciale”;

Singurele “oferte speciale” pe care trebuie să le iei în considerare sunt cele legate de produsele cu termen de valabilitate mare (conserve, alimente conservate, etc.), dat fiind faptul că prețul per bucată este mai avantajos atunci când este vorba despre o oferta promoțională pentru mai multe produse la pachet;

Tichetele de masă sunt niște excelenți înlocuitori ai banilor atunci când mergi la cumpărături – nu doar că îți oferă posibilitatea de a cumpăra bunuri alimentare (iar în anumite cazuri și produse de altă natură), dar îți limitează apetitul pentru cumpărături suplimentare;

Nu este nicio rușine să cumperi produse mai puține, dacă aceasta este nevoia ta – nu de puține ori ai tendința de a te consideră judecat de ceilalți cumpărători din jurul tău care îți observa coșul cu produse. Nu uita că tu vei face economii și vei achiziționa doar ceea ce ai nevoie, în timp ce ei doar vor căra niște sacoșe pline până la refuz și vor avea buzunarele goale.

Cumpătarea financiară trebuie să-ți coordoneze modul în care îți cheltui banii atunci când ești la shopping, așa cum și experiența cu împrumuturile flexibile (joustoluotto kokemuksia) te poate ajută să ai parte de adevărate câștiguri la nivel de finanțe, pe termen îndelungat. Este cea mai bună modalitate că finanțele tale să se mențină la un nivel stabil și să economisești lunar până la câteva sute de lei. Atât timp cât îți faci cumpărăturile în mod inteligent, faci ceea ce este corect pentru tine și bugetul familiei tale!

Comentarii