10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieMiza UE în cursa de producere cât mai rapidă a unui vaccin...

Miza UE în cursa de producere cât mai rapidă a unui vaccin anti-Covid-19

OMS și organizațiile mondiale din Sănătate au lansat un apel comun pentru dezvoltarea unui acces rapid și echitabil la diagnosticare, terapii și vaccinuri împotriva Covid-19, care să fie sigure, de calitate, eficace și la prețuri accesibile.

Pentru a strânge fonduri, UE și partenerii vor organiza un maraton mondial al donatorilor. Țări și organizații din întreaga lume sunt invitate să doneze pentru a contribui la obiectivul inițial, de a strânge fonduri de 7,5 miliarde de euro.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că „peste doar zece zile, vom lansa o campanie de donații la nivel mondial. Un adevărat maraton”, deoarece, „pentru a învinge coronavirusul, (…) trebuie să dezvoltăm un vaccin, să îl producem și să facem astfel încât acesta să ajungă în fiecare colț al lumii. La un preț accesibil”.

„Începând cu 4 mai”, a mai spus von der Leyen, „Comisia va înregistra donațiile din partea țărilor și fundațiilor private. În aceeași zi, va anunța și următoarele etape-cheie ale unei campanii mondiale”.

Comisia invită guvernele, liderii din afaceri, personalitățile publice, filantropii, artiștii și cetățenii să sporească sensibilizarea la acest efort de donații la nivel mondial. Fondurile colectate vor fi canalizate în teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri.

 

#VaccinesWork for All

Numărătoarea inversă până la startul donaţiilor a început cu prima zi a Săptămânii Mondiale a Vaccinării 2020, organizate de Organizația Națiunilor Unite. Tema din acest an este #VaccinesWork for All (adică „Vaccinarea este utilă pentru toată lumea”).

Campania se va concentra pe modul în care vaccinurile, dar și persoanele ce le dezvoltă, furnizează și primesc acționează pentru a proteja sănătatea tuturor, pretutindeni.

Pe 26 martie, G20 (Grupul celor douăzeci de miniștri ai finanțelor și guvernatorilor băncilor centrale) a convenit să instituie o inițiativă globală de răspuns la pandemie, pentru „a acționa ca platformă de finanțare și coordonare universală, cu scopul de a accelera dezvoltarea și furnizarea de vaccinuri, de metode de diagnosticare și de tratamente”.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă