6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieMinistrul Transporturilor: Termenul de 30 iunie pentru magistrala 5 de metrou nu...

Ministrul Transporturilor: Termenul de 30 iunie pentru magistrala 5 de metrou nu poate fi respectat

“După ce în 2019, în noiembrie, şi până în mai 2020 am primit zeci de documente asumate prin semnătura antreprenorilor, a beneficiarului şi a consultantului, prin care reconfirmau data de 30 iunie 2020 ca dată la care metroul va circula pe M5, la sfârşitul lunii mai am fost informat cu privire la problemele apărute la centrala de ventilaţie şi staţia de pompare a apei din infiltraţii, undeva la suprafaţă în zona pieţei Moghioroş. Aceste probleme vor întârzia finalizarea probelor tehnologice pentru instalaţii subsisteme, sisteme agabaritice, circulaţia cu trenul cu şi fără tensiune, sistemul de automatizare a traficului şi informarea călătorilor, înmagazinarea tonajului în calea de rulare”, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul a făcut această precizare în timp ce a efectuat o vizită tehnică la șantierul din Drumul Taberei al magistralei M5, alături de premierul Ludovic Orban.

Potrivit ministrului Transporturilor, magistrala M5 va avea 10 staţii, cu 46 de accesuri, respectiv 7 kilometri de linie, între stațiile Râul Doamnei şi Eroilor 2.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă