Felix Stroe

Ministrul Transporturilor a obținut bani de la UE pentru finalizarea metroului spre Otopeni

Premierul Mihai Tudose l-a felicitat, în ședința de joi a Guvernului, pe ministrul Transporturilor, Felix Stroe, după ce acesta a obținut bani de la UE pentru magistrala M6 de metrou.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.12.2017 - 15:16

Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene cererea de finanţare pentru construirea liniei de metrou între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, iar această cerere a fost aprobată.

Acestă decizie a fost anunțată, în ședința de joi a Guvernului, de premierul Tudose și de ministrul Stroe.

"Cele mai bune vești le avem de la Ministerul Transporturilor", a spus premierul Mihai Tudose.

Potrivit ministrului Felix Stroe, "duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicația pentru magistrala M6 de metrou. A fost acceptată de Comisia Europeană. Este vorba de magistrala Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Avem finanțarea asigurată. Magistrala M6 e pe drumul cel bun, nu mai poate fi oprită lucrarea".

Proiectul este evaluat la suma de 1,4 miliarde de euro, din care Metrorex dispune deja de aproximativ 300 de milioane de euro dintr-un credit acordat, încă din 2010, de Guvernul Japoniei.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a promis recent că Magistrala 6 spre Otopeni va fi gata până în 2020, deşi estimările arată că această linie cu 12 staţii are termen de execuţie de 4 ani, iar licitaţia nu a fost, încă, lansată.

Potrivit unui anunţ de participare, postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), tipul procedurii va fi licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ în ceea ce priveşte criteriile menţionate în anunţ.

Comentarii