10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieMinistrul Ștefan-Radu Oprea a participat la Forumul Economic Mondial

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a participat la Forumul Economic Mondial

Forumul a avut loc loc în Iordania, susţinând strategia României de a dezvolta potențialul de cooperare al companiilor înspre economiile emergente.

Ministrul Oprea a avut sâmbătă o întâlnire bilaterală cu Amr Adel Nassar, ministrul comerțului și industriei din Egipt, în care s-au stabilit managerii de proiect pentru a derula exporturi de produse agro-alimentare românești pe piețe terțe din Africa.  

Alături de Amr Adel Nassar

A doua întâlnire relevantă a avut-o cu Tarek El Molla, ministrul petrolului și resurselor minerale din Egipt, împreună cu care a stabilit delaliile cooperării în domeniul exploatării țițeiului greu și în domeniul minier, prin implicarea companiilor românești și a cercetării din România. 

Cele două întâlniri au reprezentat și o evaluare de etapă a înțelegerilor încheiate în februarie 2019, cu ocazia Comisiei Mixte Interguvernamentale de Cooperare Economică, Științifică și Tehnică, care a avut loc la Cairo. 

Pe parcursul primelor două zile ale Forumului, ministrul Oprea a mai avut o serie de întâlniri cu lideri politici și oameni de afaceri și a participat la o serie de conferințe deschise, de tip panel, pe teme precum Industria 4.0, start-up-urile sau comerțul global. 

Evenimentul, care are loc la Marea Moartă, în vestul Iordaniei, este organizat de World Economic Forum, organizație care are în portofoliu și întâlnirile anuale de la Davos. La această ediție participă peste 1.000 de lideri din domeniile guvernamental, business și societate civilă din Orientul Mijlociu, Africa, Europa și SUA.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă