20.7 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ministrul de Finanțe spune că statul ar putea investi în companii private

„Este vorba de acordarea unui împrumut care să poată fi convertit în acțiuni” la acele companii private, a spus ministrul de Finanțe.

„Ce probleme au companiile în perioada de criză? Multe dintre ele nu mai sunt bancabile. Indicatorii se înrăutăţesc şi nicio bancă nu mai vrea să îţi dea împrumut, Cum ajutăm aceste companii? Poţi să le ajuţi cu împrumut, cu garanţii, cu subvenţii sau sa mergi ca partener o perioada în sensul de a cumpăra, de a investi, de a da cu împrumut, care se poate converti în acţiuni în viitor. Este o măsură pe care am văzut-o în SUA, Anglia, care ajuta companiile să treacă peste această perioadă. Statul aduce lângă companie bonitatea statului, garanţia statului, dar nu numai printr-un instrument ci faptul că intră în acţionariat. Este o măsură care poate fi folosită şi o măsura la care mă gândesc”, a explicat ministrul Florin Cîțu, duminică seară, la un post de televiziune.

Ministrul a precizat că pentru finalizarea acestui proiect lucrează alături de reprezentanții unor instituţii internaţionale care au mai pus în practică proceduri de acest gen, inclusiv în România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă