Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Miniștrii comerțului din UE se vor întâlni la București

Share

Rl online 0 comentarii

15.02.2019 - 11:22

Între 21 – 22 februarie 2019, la Bucureşti, va avea loc o reuniune informală a miniştrilor comerţului din UE. Evenimentul, care va fi prezidat de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va beneficia de prezenţa comisarului european pentru comerţ Cecilia Malmström - care, pe 21 februarie, va participa, alături de ministrul Oprea, la o sesiune de dialoguri cu cetățenii, organizată de Comisia Europeană la Biblioteca Centrală Universitară.   

Tot joi, 21 februarie, la Palatul Regal, în cadrul unei cine informale, ministrul român al comerţului va discuta cu Roberto Azevêdo, director general al Organizației Mondiale a Comerțului, și Bernd Lange, președintele INTA, o comisie a Parlamentului European care se ocupă de politica comercială externă a UE.

În după-amiaza aceleiaşi zile, Roberto Azevêdo și Ștefan Radu Oprea vor susţine o conferinţă de presă pe tema măsurilor de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Vineri, 22 februarie, miniștrii Comerțului vor discuta, la Palatul Parlamentului, despre modernizarea OMC, precum și despre relațiile comerciale dintre UE și SUA. În timpul dejunului de lucru, oficialii vor analiza ultimele evoluții legate de inițiativa UE Totul în afară de arme, un fel de “Clauză a naţiunii celei mai favorizate”, acordată de UE celor mai sărace 48 de ţări din lume. 

Comentarii

loading...