21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieMiniștrii comerțului din UE se vor întâlni la București

Miniștrii comerțului din UE se vor întâlni la București

Între 21 – 22 februarie 2019, la Bucureşti, va avea loc o reuniune informală a miniştrilor comerţului din UE. Evenimentul, care va fi prezidat de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va beneficia de prezenţa comisarului european pentru comerţ Cecilia Malmström – care, pe 21 februarie, va participa, alături de ministrul Oprea, la o sesiune de dialoguri cu cetățenii, organizată de Comisia Europeană la Biblioteca Centrală Universitară.   

Tot joi, 21 februarie, la Palatul Regal, în cadrul unei cine informale, ministrul român al comerţului va discuta cu Roberto Azevêdo, director general al Organizației Mondiale a Comerțului, și Bernd Lange, președintele INTA, o comisie a Parlamentului European care se ocupă de politica comercială externă a UE.

În după-amiaza aceleiaşi zile, Roberto Azevêdo și Ștefan Radu Oprea vor susţine o conferinţă de presă pe tema măsurilor de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Vineri, 22 februarie, miniștrii Comerțului vor discuta, la Palatul Parlamentului, despre modernizarea OMC, precum și despre relațiile comerciale dintre UE și SUA. În timpul dejunului de lucru, oficialii vor analiza ultimele evoluții legate de inițiativa UE Totul în afară de arme, un fel de “Clauză a naţiunii celei mai favorizate”, acordată de UE celor mai sărace 48 de ţări din lume. 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă