Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Turismului din Israel: 57.000 de turişti români au vizitat Israelul în primele şase luni

Numărul turiştilor români care au vizitat Israelul în primele şase luni din acest an a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 38.000 la 56.900 de vizitatori, România fiind a două ţară din regiune că număr de turişti în Israel, după Polonia.

Share

Rl online 0 comentarii

16.07.2018 - 14:01

”Creşterea numărului de turişti este accelerată: avansul vizitatorilor români care şi-au petrecut vacanţele în Israel în 2018 este de 133% faţă de 2016, iar media lunară a ajuns la 9.500/lună în 2018, faţă de 6.300 de turişti români/luna în 2017, respectiv 4.000 de persoane în 2016”, arată un comunicat al Ministerului Turismului din Israel.

În prima jumătate a anului, peste 2,1 milioane de turişti au vizitat Israelul, destinaţia depăşind pentru prima dată pragul de 2 milioane de turişti în şase luni. Cifra reprezintă o creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când 1,74 milioane de turişti au vizitat Israelul şi o creştere cu 26% faţă de 2016.

Potenţialul este mult mai ridicat, iar numărul de turişti străini în Israel va creşte considerabil în 2018.

“România este a două ţară ca importanţă din regiune, după Polonia. Estimăm că în acest an vom depăşi 120.000 de turişti români. Lucrăm îndeaproape cu agenţiile de turism şi cu companiile aeriene că să facilităm călătoriile în Israel pentru cât mai mulţi români.” a declarat Ami Alon, Director, Europa Centrală, Ministerul Turismului din Israel.

În primele şase luni, 98.900 polonezi au vizitat Israelul. Cehia se află pe locul 3, cu 17.700 turişti în Israel în prima parte a anului, fiind urmată de Ungaria, cu 16.200 turişti.

”Creşterea numărului de turişti români reprezintă rezultatul investiţiilor uriaşe în promovarea ţării şi a parteneriatelor excepţionale realizate de Ministerul Turismului din Israel cu liniile aeriene şi cu operatorii de turism”, a informat ministerul.

Astfel, cei mai importanţi factori care influenţează creşterea constantă a numărului de turişti români în Israel sunt numărul mare de zboruri directe către Eilat şi Tel Aviv, creşterea numărului de programe speciale cu tururi ghidate chiar şi în limba română, diversitatea şi numărul mare de pachete disponibile la tour operatorii din România.

Numărul de zboruri săptămânale din România spre Israel a ajuns la 64 în 2018, comparativ cu 23 de zboruri în 2015, ceea ce înseamnă o creştere substanţială în doar trei ani. Cele mai multe zbouri sunt pe ruta Bucureşti – Tel Aviv. De asemenea, mai sunt zboruri săptămânale din Timişoara, Iaşi, Cluj şi Sibiu.  

Numărul total al turiştilor străini care au vizitat Israelul în 2017 a ajuns la un nivel record, de 3,6 milioane, în creştere cu 25% faţă de 2016. De altfel, o româncă a fost anul trecut turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel.

”Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură”, spun oficialii ministerului.

Comentarii