23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieMinisterul Finanţelor vrea dividende de la băncile unde statul e acţionar majoritar

Ministerul Finanţelor vrea dividende de la băncile unde statul e acţionar majoritar

El a mai precizat că doreşte schimbarea filosofiei bugetare.

„Un lucru nou în programul de guvernare, o strategie pentru instituţiile financiare bancare unde statul este acţionar majoritar. Înainte de a lua o decizie, strategia va fi prezentată public.

În momentul acesta, instituţiile nu sunt cele mai profitabile din piaţă deşi au active mari. Vrem să facem aceste instituţii profitabile, ca să aducă dividende la bugetul de stat”, a declarat Florin Cîţu, la audierea sa luni în comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului.

El a adăugat că reorganizarea Antifraudei era necesară pentru că se încasau doar 100 de milioane de lei de pe urma controalelor Antifraudă, în timp ce cheltuielile erau de 700 de milioane de lei. Ministrul desemnat a mai spus că doreşte schimbarea filosofiei bugetare.

„Vrem să schimbăm filosofia bugetară. Avem investiţii de 50 de miliarde de lei în bugetul pe 2020. Continuă informatizarea ANAF. Şiti foarte bine ce situaţii sunt în România. Veţi vedea îmbunătăţiri. Reorganizarea ANAF, iar un lucru care s-a făcut în aceste trei luni de zile.

Am redus numărul de vicepreşedintţi de la patru la trei. A trebuit să reorganizăm Antifrauda, altfel nu se mai putea. ANAF a încasat de la Antifraudă doar 100 de milioane de lei, iar cheltuielile sunt la 700 milioane de lei”, a conchis Cîţu.

Senatorul PNL a precizat la Parlament că în luna martie va fi publicată şi strategia de administrare a datoriei publice.

În timpul audierilor, discuțiile au fost aprinse. Senatorul ALDE Daniel Zamfir i-a reproşat lui Florin Cîţu că de când este în funcţie, Finanţele s-au împrumutat pe termen lung la dobânzi duble faţă de alte ţări europene:

Senatorul Daniel Zamfit şi ministrul Florin Cîţu s-au contrat şi pe tema unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie care obligă unele bănci pentru locuinţe să restituie statului sume mari de bani:

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă