Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Economiei vrea să dea ajutoare de stat de 126 milioane lei pentru închiderea minelor

Ministerul Economiei vrea să majoreze la 67,37 milioane lei ajutorul de stat pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi să acorde un alt ajutor de stat de 58,62 milioane lei pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.11.2019 - 15:48

”Apare necesitatea modificării Hotărârii de Guvern nr. 223/2019 privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul societăţii Complexul Energetic Hunedoara pentru anul 2019, în sensul majorării ajutorului de stat cu suma de 6,737 milioane lei, de la suma de 60,635 milioane lei la suma de 67,372 milioane lei, în următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 2,046 milioane lei; costuri de reconversie profesională – 520.000 lei; costuri de închidere subterană – 64,806 milioane lei”, arată nota de fundamentare privitoare la proiectul legat de Complexul Energetic Hunedoara.

În ceea ce priveşte ajutorul de stat propus pentru pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, acesta se ridică la 58,62 milioane lei.

”Astfel, pentru acoperirea costurilor excepţionale se acordă un ajutor de stat în sumă de 58.628 mii lei, cu următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 11,346 milioane lei; costuri cu reconversia profesională – 500.000 lei; costuri  pentru acoperirea consumului de energie electrică şi a contravalorii cărbunelui pentru salariaţi – 3,682 milioane lei; costuri în legătură cu punerea în siguranţă a subteranului, respectiv închiderea lucrărilor subterane  şi de legătură cu suprafaţa – 43,1 milioane lei”, arată cel de-al doilea proiect de act normativ.

Sumele sunt suportate din bugetul ministerului.

Guvernul a aprobat, în nşedinţa din 13 noiembrie, OUG pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective din cadrul operatorilor economici pentru care s-au adoptat planuri de disponibilizare în perioada 2019-2024, care vizează persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii