13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieMinisterul de Interne cumpără trei elicoptere pentru situații de urgență

Ministerul de Interne cumpără trei elicoptere pentru situații de urgență

Compania Airbus Helicopters și Ministerul român al Afacerilor Interne au semnat un contract pentru achiziționarea a trei elicoptere H135, precum și servicii de suport asociate pentru operațiuni medicale de urgență și misiuni de căutare și salvare în țară.

Contractul a fost semnat după ce, la sfârșitul lunii iulie 2019, a fost încheiat un acord cadru pe o perioadă de patru ani pentru un plan de achiziții de până la 10 elicoptere H135.

Comunicatul transmis de Airbus Helicopters nu precizează ce valoare are contractul semnat cu Ministerul Afacerilor Interne.

 

Elicopterele H135 sunt folosite de SMURD

“În cei 15 ani de operare aeromedicală, practic deja cunoscutele misiuni aeriene SMURD, folosirea H135 și-a dovedit utilitatea, fiind o aeronavă adaptabilă rapid tuturor tipurilor de solicitări apărute. Toate avantajele – în special mentenanța flexibilă, managementul spațiului destinat transportului pasagerilor/pacienților, viteza de deplasare, spațiul mic necesar pentru aterizare, permiterea intervențiilor medicale salvatoare pe timpul zborului, operarea pe timp de zi și de noapte, versatilitatea în intervențiile montane cu ajutorul troliului – sunt factori esențiali în salvarea vieților omenești”, a explicat inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație (IGAv) din MAI, comandorul Paul-Cătălin Dache.

”Airbus este un jucător activ în România de aproape 50 de ani și suntem mândri că Ministerul Afacerilor Interne a ales H135 pentru astfel de misiuni. Ca lider de piață, cu peste 600 de elicoptere în serviciu pentru operațiuni medicale de urgență în întreaga lume, nu am nicio îndoială că va fi o achiție valoroasă pentru țară, menită să salveze vieți”, a declarat Georges Durdilly, șeful Airbus Helicopters în Romania.

Airbus Helicopters a livrat peste 1.300 de elicoptere H135 clienților din întreaga lume, înregistrând mai mult de 400.000 de ore de zbor anual. Domeniul operațional al H135 include misiuni ale forțelor de ordine, servicii medicale de urgență, transport aerian privat și de business, întreținerea parcurile eoliene industriale și instruire militară. Modelul H135 este principala referință în serviciile medicale de urgență, fiind disponibil într-o gamă largă de configurații de interior care maximizează posibilitățile de alegere ale operatorilor, oferind spații ample pentru transportul cu un singur pacient sau cu doi pacienți. Familia H135 are în palmares mai mult de  5 milioane de ore de zbor, fiind în serviciul a peste 300 de clienți din întreaga lume.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă