Ministerul de Finanţe a atras, marţi, 90 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 600 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark pe 47 de luni, la un randament mediu de 3,76% pe an.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

10.04.2018 - 15:37

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 600 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark pe 47 de luni, la un randament mediu de 3,76% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 255 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în aprilie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de aproximativ 3,82 miliarde de lei, din care 3,4 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 420 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comentarii