Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: cavaleria.ro

Mihai Fifor: Forţele Navale vor fi înzestrate cu un submarin produs în România

Ministrul propus pentru Apărare, Mihai Fifor, a precizat, luni, la audierea sa de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, că are în vedere lansarea unui program de înzestrare a Forţelor Navale cu un submarin produs într-un şantier românesc.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.01.2018 - 12:57

„Trebuie să întărim capabilităţile militare la Marea Neagră. Acest an va fi anul înzestrării Forţelor Navale Române pentru că este foarte mare nevoie de modernizare la Forţele Navale. Cred că este un program extrem de ambiţios cel pe care ne propunem să-l lansăm şi să-l ducem pentru aprobare în CSAT şi în Parlament – programul înzestrării Forţelor Navale cu un submarin, deci cu capacităţi de luptă submarine, un lucru care ar putea să readucă Forţele Navale în zona de principal actor, principal jucător la Marea Neagră, cum de altminteri ne dorim să fim ca Armată română în ansamblu”, a spus Fifor.

El a spus că programul este pe termen mediu, iar submarinul va fi produs în România.

„Ştiu că poate părea puţin stranie această chestiune. Armata are încă în dotare submarinul Delfinul pentru exerciţii şi, prin urmare, nu cred că e nimic spectaculos în ideea de a putea să derulăm un astfel de program pe termen mediu cu producţie a unei astfel de capacităţi într-un şantier naval românesc”, a adăugat Fifor.

Comentarii

loading...