MFP a fost contra legii care permite evazioniștilor plata prejudiciului pentru a scăpa de închisoare

Ministerul Finanţelor nu a susţinut Legea care prevede că, în cazul evaziunii fiscale de până la 100.000 de euro, se poate aplica pedeapsa cu amendă şi nu închisoare în cazul celor care achită integral prejudiciul, spune ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2021 - 15:30

„Poziţia Ministerului Finanţelor a fost constantă. Nu am susţinut această lege. Odată cu promulgarea ei, am demarat o analiză să vedem exact care sunt consecinţele şi vom prezenta această analiză, plus o situaţie centralizată cu regimul juridic pe această chestiune din alte ţări. Suntem în contact şi cu Ministerul Justiţiei pentru această analiză. Poziţia noastră a fost constant împotrivă", a explicat Nazare la Digi 24.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care prevede că se poate aplica pedeapsa cu amendă şi nu închisoare în cazul persoanelor acuzate de evaziune fiscală până la 100.000 de euro care achită integral prejudiciul.

Citește și: Evazioniștii care achită prejudiciul de până la 100 de mii de euro scapă de închisoare

Comentarii