16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieMET va achiziționa RWE Energie în România

MET va achiziționa RWE Energie în România

În urma acestei achiziţii, MET ajunge în top trei furnizori pe piaţa concurenţială de energie din România.

Tranzacţia s-a încheiat în urma unei licitaţii competitive.

MET Group este prezent în România prin intermediul filialei sale, MET Romania Energy SA.

”Această achiziţie a RWEE reprezintă o oportunitate excelentă de a integra pe piaţa românească un portofoliu considerabil de furnizare energie electrică, cu potenţialul de a realiza sinergii şi de a extinde operaţiunile Grupului MET in România. Prin combinarea celor două portofolii, MET va ajunge la o cotă de piaţă de aproape 10%, a treia poziţie pe piaţa concurenţială de energie din România, cu un total de circa 5.000 de puncte de consum. MET Group este hotărâtă să asigure continuitatea afacerilor şi a serviciilor furnizate clienţilor”, arată un comunicat.

Activitatea principală a RWEE este furnizarea de energie electrică şi gaze naturale clienţilor din mediul de afaceri din România, cu accent pe clienţii IMM-uri, în special producătorilor din industriile cu consum intensiv de energie, şi lanţurile de magazine.

“După achiziţionarea furnizorului de energie Repower în 2016 şi a RWEE în prezent, combinarea portofoliilor va avea ca rezultat o creştere a eficienţei operaţionale a MET în România, oferind clienţilor servicii la standarde înalte”, spune Petre Stroe, director general MET Romania.

Tranzacţia urmează să se finalizeze în partea a doua a anului 2018, sub rezerva obţinerii aprobărilor conform reglementărilor.

MET Group este o companie europeană integrată de energie. Cu sediul în Elveţia, MET este un participant activ la pieţele europene de gaze naturale, energie electrică şi petrol. Grupul este prezent în 15 ţări prin filialele sale, pe 28 de pieţe naţionale ale gazelor şi 23 de centre internaţionale de tranzacţionare. MET a comercializat in anul 2017, 35 de miliarde de metri cubi de gaz natural. Comparativ, consumul total de gaz al Europei a fost de 465 miliarde de mc , în 2017.

RWEE este o filială deţinută în totalitate de Elmű şi Émász, grupul maghiar al Grupului Innogy. Compania a fost înfiinţată în 2008 şi achiziţionată de către RWE în 2014. Activitatea principală a RWEE este furnizarea de energie electrică şi de gaze naturale către clienţii non casnici.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă